Domov

O nas

Kontakt

Poslovna področja

Rešitve in produkti

Storitve

Novice

Rešitve za zahtevna komunikacijska okolja

computel d.o.o.

Rešitve in produkti

Klicni center

Radijski center

Snemanje pogovorov

GIS in sledenje

Medicinska prog. oprema

Taxi prog. oprema

Radijski center NDC-DICOM++

Nadzorno dispečerski center NDC-DICOM++ je računalniško podprt sistem, ki omogoča integracijo radijskega, telefonskega ter podatkovnega prometa v enem sistemu.

 

NDC-DICOM++ omogoča dispečerjem in operaterjem, da enostavno obvladujejo množico informacij. Radijske zveze, telefonske pozive in dogajanje v mreži operaterji sistema NDC-DICOM++ spremljajo, razvrščajo in usmerjajo z gibanjem miške, uporabo tipkovnice ali preprosto le z dotikanjem zaslona, občutljivega na dotik.

 

Sistem je nepogrešljiv v radijskih sistemih vojske, policije, gasilcev, obalnih straž, civilne zaščite, reševalcev, elektro-operativnih služb, varnostnih služb, taksi služb in ostalih civilnih služb. Praktično je nepogrešljiv povsod, kjer morajo dispečerji in operaterji zagotavljati nemoten pretok klicev in se učinkovito odzivati nanje.

 

Zaradi učinkovitega razvoja strojne in programske opreme je sistem NDC-DICOM++ dosežek napredne tehnologije na področju nadzora in upravljanja v dispečerskih centrih. Osnovno vodilo pri projektiranju sistema NDC-DICOM++ je bilo: enostavno delo za operaterja, visoka zanesljivost sistema, skladnost z obstoječimi standardi in razpoložljivost množice podatkov o delu v sistemu zvez. NDC-DICOM++ je sad večletnega razvoja in preizkušanja na delujočih sistemih.

Sistem NDC-DICOM++ je odprt sistemski model, zasnovan tako, da ga je mogoče prilagoditi funkcijam in potrebam  posameznega dispečerskega ali nadzornega centra:

 

-  NDC-DICOM++ omogoča na istem mestu koncentracijo: radijskih postaj, telefonskih priključkov, radijsko in relejno vodenih naprav, modemov,  snemalne naprave ter ostalih naprav.

 

-  Osnovni modul sistema NDC-DICOM++ omogoča priklop do 8 analognih ali digitalnih profesionalnih radijskih postaj. Za priklop več radijskih postaj se po potrebi dodajajo novi moduli. Tako lahko zgradimo tudi radijski dispečerski center s 16, 24 ali več radijskimi postajami.

 

-  Moduli (strojna oprema) sistema NDC-DICOM++ so izvedeni za vgradnjo v 19" komunikacijske omare.  Višina modula NDC-DICOM++ je samo 2U. To omogoča enostavno nadgrajevanje števila kanalov.

 

-  Programski vmesnik NDC-DICOM++ lahko po dogovoru prilagodimo naročnikovim zahtevam.

 

Radijski center NDC-Dicom.pdf

Rounded Rectangle: Kontaktirajte nas:
Computel d.o.o.
Tehnološki park 19
1000 Ljubljana
Tel.: +386(1)620 33 40
Faks: +386(1)620 33 49
E-mail: info@computel.si
Splet: www.computel.si